Kunnen we gelukkig maken door te (leren) schrijven?

Schrijven met de hand heeft nogal wat voordelen. Het geeft je meer creatieve vrijheid. Je kan iets beter analyseren zodat je het beter kan gaan onthouden of verwerken. Maar wat als je zelfs de kans niet hebt om te leren lezen en schrijven?

Ik gebruik weinig papier om te schrijven. Maar bij een creatief proces zoals het uitdenken van een computerprogramma zal ik pen en papier gebruiken. Mijn doel is om steeds minder papier te gebruiken. Daarom was ik op zoek naar alternatieven.

Deze keer wil ik het hebben over een fantastisch initiatief. Dat van Sam van Tol. Voor Sam ging het in de eerste plaats niet om het verminderen van papierverbruik maar om een strijd tegen de armoede.

Sam kwam erachter dat analfabetisme een belangrijke aanjager is van extreme armoede in Zuid-Afrika. Sam was getuige van hoe de scholen er de grootste moeite mee hebben om schrijfmateriaal te voorzien aan kinderen in armoede.

Sam heeft een doel, uiterlijk in 2023 wil hij 1 miljoen kinderen in ontwikkelende gebieden in Afrika voorzien van herbruikbaar schrijfmateriaal.

Daarvoor heeft Sam een bijzondere oplossing gevonden in een herbruikbaar notitieboek, Correctbook. Het principe van Correctbook is dat voor elke verkochte Correctbook er hetzelfde schrijfmateriaal voorzien wordt aan kinderen in Afrika die anders niet over schrijfmateriaal hadden kunnen beschikken.

Een dubbele oplossing dus. Inmiddels ben ik eigenaar van een Correctbook. Ik ben er weg van. Het is een aanpassing om op het gladde oppervlak te schrijven met een stiftje. Maar verder schrijft het bijna net zoals op gewoon papier. Ook het uitwissen gaat prima. Er is ook een App waarmee je het schrijfwerk kan digitaliseren. Met een OCR programma kan je verder nog omzetten naar digitale tekst mocht je dit wensen.

Klimaatkraker: Help Sam en het klimaat. Doe jezelf of iemand anders een Correctbook (kerst) cadeau. Correctbook kan gepersonaliseerd worden en vormt daarmee een ideaal relatiegeschenk. Driedubbel geluk.

Schrijf je in op de mailing en mis geen enkele klimaatkraker. Geef meer mensen de kans om met ons mee het klimaat te kraken door klimaatkraker te delen met je vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s