Eerste kennismaking

Herken je dit? ‘Stel jezelf eens voor of even een kennismakingsrondje… ‘Dat is.., voor mij althans, altijd zo’n lastig moment waar je ineens moet beslissen wat je over jezelf wilt, kunt, mag, moet zeggen. Eerlijk gezegd, ik ben ook nooit graag als eerste aan de beurt. Als je laatst aan de beurt bent zit je ook maar te zweten. Maar hier ben ik dan op een eigen blog. Daar gaat ie.

Ik ben Rudi alias Klimaatkraker in dit blog. Woonachtig te Roeselare, West-Vlaanderen, België.
Geboren in 1964. Een carrière van meer dan 40 jaar bij de overheid.
Ik probeer zo ecologisch mogelijk te leven. Niet gemakkelijk in deze wereld. Boeken en internet helpen mij te ontdekken hoe ik dat moet doen.
Ik zorg voor een wekelijks Ecotip op het werk.
Ook het fietsen op het werk help ik aanmoedigen. Door de fietsstalling te herontwerpen en door challenges te organiseren. Eerst via Bike to work. Nu via een zelf ontwikkelde App. Op onze dienst werken we met zo weinig mogelijk papier.
Klimaatgesprekken komen bij mij meestal vanzelf omdat ik er veel mee bezig ben.
Het was voor mij echter verrassend aangenaam om met gelijkgestemden een workshopreeks te mogen volgen bij klimaatcontact. Klimaatgesprekken op het latere uur van de dag voeren was telkens een nieuwe uitdaging. Echt een aanrader of is dit reeds een Klimaatkraker op zich :). Zelfs maanden na de workshopreeks houden we nog regelmatig contact.

Hier wou ik een uitbreiding maken van de wekelijkse ‘Ecotip’ die nu gedeeld wordt via een digitaal krantje voor het personeel waar ik werk. Via dit blog kan ik een meer persoonlijke kijk geven en ook andere mensen leren kennen. Ik leer graag bij en ben verre van perfect, je mag gerust commentaar geven op mijn blogposts. Samen met jou wens ik de Ecotips of, hier gaan we ze ‘klimaatkrakers’ noemen, verder bekijken. Zien wat ik er van maak of juist niet. Sommige klimaatkrakers kan ik niet of nog niet toepassen, ik zal telkens uitleggen waarom dat zo is. Ik verneem graag van jou wat de klimaatkraker van de week voor jou betekent.

Elke week op maandagavond omstreeks 18:00 publiceer ik een nieuwe klimaatkraker.
Ik kijk alvast uit naar jou reacties. Volg dit blog om niets te missen en mee te doen aan de uitdagingen. Delen zou al helemaal top zijn.

De eerste klimaatkraker verscheen op maandag 28 november om 18:00.

Enkel een sociaal rechtvaardige wereldcultuur die tegelijk rijk is aan alternatieven voor fossiele brandstoffen, een grote waarde hecht aan ecologisch herstel en zo min mogelijk aanslag maakt op de natuurlijke rijkdommen van moeder aarde, kan zorgen voor een ommekeer van de zelfvernietigende invloed van de mens op het klimaat

Wil je mee op weg naar een meer ecologische manier van leven? Mis dan geen enkele klimaatkraker.

6 gedachten over “Eerste kennismaking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s